Advisering

Robbe Belastingadvies overbrugt de kloof tussen de fiscale regels en uw ondernemingsactiviteiten. De insteek is dat de fiscale regels u niet leiden in uw commerciële beslissingen, maar dat een goede toepassing van de regels uw commerciële doelstellingen optimaliseren. Om tot dit resultaat te komen, is het belangrijk dat er een goede en vertrouwelijke, maar bovenal ook plezierige relatie met u ontstaat.

Toegevoegde waarde

Het probleemoplossendvermogen is door de opleiding en ervaring bij (met name) Loyens & Loeff (één van de 10 beste belastingadvieskantoren ter wereld) bovengemiddeld ontwikkeld. In situaties waarin gediscusieerd wordt met de fiscus of zelfs sprake is van een conflict, wordt in de regel de belastingdienst overtuigd van een oplossing die niet alleen recht doet aan uw financiële eisen, maar ook aan de relatie met de fiscus.

In sommige gevallen wordt er geen ruimte gegeven om tot een oplossing te komen. Ik heb ruime ervaring met het procederen tegen de fiscus. Ik zal altijd een proces proberen te vermijden, lukt dat niet dan houdt niets mij tegen voor u te procederen bij de rechterlijke macht.

Het is mijn ervaring dat in de praktijk vaak problemen aanwezig worden gedacht terwijl die er bij nader inzien niet zijn of althans niet in de gedachte omvang. Het komt vaak voor dat langlopende situaties binnen een uur zijn opgelost nadat de zaak van een andere kant is bekeken. Aarzel daarom niet contact op te nemen voor een oriënterend gesprek.

Werkwijze

Robbe Belastingadvies werkt nauw samen met verschillende professoren, universitaire docenten en andere fiscale specialisten.

Door 10 jaar ervaring en opleidingen ben ik in staat u van hoogwaardige belastingadvies te voorzien. Het kan echter voorkomen dat uw situatie uniek en zeer specifiek is en het financiële belang relatief groot. In dergelijke gevallen kan ik in overleg met u een topspecialist op dat gebied raadplegen. Dit zal vaker voorkomen m.b.t. overdrachtsbelasting, BTW en estate planning dan de overige rechtsgebieden. Indien nodig zal de betrokken specialist op efficiënte wijze zijn of haar visie of opinie geven.

In de praktijk is gebleken dat dit een zeer efficiënte werkwijze is. Het voorbereidende werk wordt door Robbe Belastingadvies verricht zodat de specialist zo min mogelijk tijd behoeft te besteden aan de fiscale vraag. Aangezien de specialistentarieven drie keer zo hoog zijn als die van Robbe Belastingadvies, krijgt u voor een aanzienlijk lager bedrag het advies van de toonaangevende specialist op dit gebied. Daarnaast blijkt in de praktijk dat fiscale specialisten soms moeilijk toegankelijk zijn voor relatief kleinere cliënten. Deze drempel wordt door Robbe Belastingadvies weggenomen.

Aangifte

Voor minder complexe zaken en aangiften werkt Robbe Belastingadvies samen met enkele ervaren aangiftedeskundigen. In goed overleg met u kunnen zij op efficiënte wijze uw aangifte verzorgen die door Robbe Belastingadvies wordt gecontroleerd.